תכירו את אחד מנציגי ראשון לציון בתכנית הבישול הידועה: דוד כהן בן 44, מנהל חברה נכנס לנבחרת של תכנית העשור של "מאסטר שף". לפני 7 שנים כהן עלה ארצה מהעיר ליון שבצרפת ומאז הוא מתגורר עם משפחתו בשכונת נווה ים בעיר.
"בילדותי החלום שלי תמיד היה לבשל ולהיות שף, אמא שלי לא היתה בעד שאני אלמד בישול כי היא חשבה שזה לא מקצוע טוב", אמר למיינט ראשון לציון. מי שרשמה אותו לאודישן זו דווקא אשתו: "היא יודעת עד כמה אני אוהב לבשל".
איך הגבת כשבישרו לך שאתה בנבחרת?
"הייתי מאוד שמח וגאה בעצמי שאני אוכל להמשיך בתחרות, במיוחד שזה בישראל עם כל הקושי של השפה העברית".
מה המנה המועדפת עליך?
"הקציצות דג של סבתא שלי זכרונה לברכה, זה הטעם של הילדות שלי".
מה היה לך הכי קשה במהלך התכנית?
"הדבר הכי קשה שהתמודדתי איתו זו השפה העברית. להבין את כל מה שאומרים ולבטא את עצמי. אבל בזכות התכנית אני יודע לדבר היום יותר טוב".
עם איזה סוג של אוכל היית מעדיף שלא להתעסק?
"איברים פנימיים, אני לא אוהב לאכול ואני גם לא אוהב לבשל".
איזו מסעדה אתה הכי אוהב בראשון?
"Cafe Bernard רחוב רוטשילד בראשל''צ, מקום עם אווירה טובה, מוזיקה טובה ואוכל מצוין".
שף מקומי שהוא מקור ההשראה שלך.
"האמת שאין לי אחד, אני אוהב להסתכל על כל שף ולקחת ממנו משהו, אני כל הזמן מנסה ללמוד עוד ועוד ולקחת את זה למקום שלי".
ואיזו מנה לא תגיש לעולם?
"אני לא יודע להגיד מה אני לא אגיש לעולם, לדוגמא פעם חשבתי שאני לעולם לא יבשל מנה עם כוסברה והיום אני ממש אוהב, אז הדברים משתנים ולמדתי לא להגיד לא לשום דבר".
לאינסטגרם של דוד כהן – לחצו כאן.