סהרוני פילו בשני מילויים שונים, פשוטים לעשייה ונגישים מאוד מבחינת חומרי הגלם. הראשון, הכי קל והכי טעים לדעתי, הוא מילוי גבינה ותרד, כי זה מה שהיה אצל הירקן, אבל גם עלי מנגולד יתאימו. לצד המאפים הכנתי סלט חציל ויוגורט ורבעי ביצה קשה.
3 צפייה בגלריה
סהרוני פילו של פיני
סהרוני פילו של פיני
סהרוני פילו של פיני
(צילום: פרטי)
המלית השנייה היא של בשר, ובסלט החציל אפשר להחליף את היוגורט בטחינה. סלט ירקות ישלים לארוחה קלילה וביתית.

סהרוני פילו ממולאים


החומרים:
חבילת פילו (עדיף טרי של 'שמרית')
כשליש כוס שמן זית או חמאה מומסת
מעט קצח או שומשום

מלית גבינות ותרד
3-2 כוסות תרד, קצוץ לרצועות דקות
200 גרם מוצרלה קשה מגוררת. אפשר גם חלומי מגורר או בקיצור מה שיש.
150 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת או קשקוול או פיקורינו
ביצה שלמה פלוס חלבון אחד
מעט פלפל שחור
מלח (בזהירות כי הגבינות מלוחות)

3 צפייה בגלריה
סהרוני פילו של פיני
סהרוני פילו של פיני
סהרוני פילו של פיני
(צילום: פרטי)

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד עד שהתערובת אחידה והביצה עטפה את כל המרכיבים בעדינות. מניחים בצד.

מלית בשר
300 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
50 גרם צנוברים (לא חובה)
כפית וחצי פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי
כפית מלח
מעט שמן לטיגון
לאוהבי החריף צ'ילי גרוס

ההכנה:
מחממים היטב מחבת ומטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב ולחיצות לפתיחת גושים עד שהבשר מפורר.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים יחד במשך 6-5 דקות, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים יחד עוד כמה דקות, מסירים מהאש ומקררים.

הכנת הסהרונים
פותחים כל עלה לרוחב על משטח ומכווצים כמו וילון, מקפלים לשניים כמניפה, השפיץ למעלה והצד הרחב למטה, משמנים במעט שמן זית או בחמאה מומסת.
במרכז המניפה מניחים בערימה נדיבה של כשתי כפות מתערובת המילוי ומתחילים לגלגל מהצד הרחב לקצה הצר. מקרבים מעט את שני הקצוות ליצירת סהרון.
מניחים את הסהרונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח בין האחד לשני, משמנים שוב בנדיבות את הסהרונים מכל הצדדים, מפזרים מעל קצח או שומשום, ומעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה. שימו לב, האפייה מהירה.

3 צפייה בגלריה
סהרוני פילו של פיני
סהרוני פילו של פיני
סהרוני פילו של פיני
(צילום: פרטי)

קראו גם:

סלט חציל קלוי ויוגורט


2 חצילים, עדיף בלאדי, קלויים, קלופים ומסוננים חצי שעה לפחות
2 כפות לאבנה
3 כפות יוגורט, איזה שאוהבים
2 כפות חומץ
3 כפות שמן זית
2-1 שיני שום כתוש
מלח
צרור רוקט או נענע (לא חובה)
מעט גרגירי רימון לקישוט (לא חובה)

ההכנה:
מערבבים את תערובת הגבינות עם השמן, החומץ, השום והמלח עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את החציל ומערבבים בעדינות יחד עם הירק הקצוץ, טועמים ומשפרים טעמים. מגישים עם מעט ירק שלם מעל, מעט שמן זית וגרגירי רימון.
אפשר להחליף את תערובת הגבינות בטחינה: מערבבים תחילה חצי כוס טחינה גולמית עם מיץ מלימון, שתי שיני שום כתושות ומעט מי קרח, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה אך סמיכה.