לקראת הסתיו המתקרב וחג סוכות, קבלו עוף ממולא בתוך תבשיל פריקה עם תפוחים ותמרים. מדובר במתכון בשלבים, לא מורכבים מדי, אך כדאי להיצמד אליהם. השלבים מקילים על התהליך, והכל מתחבר לסיר אחד מפואר שמאוד מתאים לארוחת הסוכה, ויכול להתאים גם לפיקניק בטבע או לקחת לאחרים. עוטפים יפה בכירבולית, החום נשמר הרבה זמן, זהו סיר שכיף לפתוח בכל מצב ויש גם גירסה טבעונית. חג שמח.
2 צפייה בגלריה
סיר הפתעה של פיני
סיר הפתעה של פיני
סיר הפתעות של פיני
(צילום: פרטי)

עוף ממולא בפריקה תפוחים ותמרים


החומרים:
עוף שלם
3-2 תפוחי עץ ללא הליבה, מחולקים לרבעים
2 אשכולות תמרים צהובים. אפשר להחליף בתמרים לחים או יבשים. אפשר להחליף בחמוציות.
3.5 כוסות מים רותחים

החומרים למלית:
4-3 כבדי עוף נקיים ושטופים וחתוכים לחתיכות קטנות
3-2 כפות אמרטו או ברנדי או איזה אלכוהול שאוהבים (אפשר לוותר)
7-6 כפות פריקה (תלוי בגודל של העוף)
כף צנוברים
חצי כפית הל
כף כוסברה יבשה
כף פלפל מתוק יבש גרוס
כפית פלפל שחור
כפית מלח

2 צפייה בגלריה
סיר הפתעה של פיני
סיר הפתעה של פיני
סיר הפתעות של פיני
(צילום: פרטי)

החומרים לפריקה:
2 בצלים קצוצים דק
חצי קילו פריקה, שטופה ומסוננת
כ־10 תמרים חצויים (חצי אם התמרים לחים או יבשים)
6 שיני שום פרוסות
כפית פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי
כפית הל טחון
חצי כפית קינמון
כף פלפל מתוק יבש גרוס
חצי כוס צנוברים
כף שטוחה מלח

למריחת העוף:
שליש כוס שמן זית
כף דבש
4-3 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
מעט מלח גס

קראו גם:

ההכנה:
משרים את הכבדים באמרטו לכחצי שעה ומערבבים עם שאר חומרי המלית.
מייבשים את פנים העוף וממלאים בתערובת. עושים זאת בעדינות, דואגים למלא ככל שניתן פנימה אך לא דוחסים יתר על המידה. סוגרים בקיסמים ומניחים בצד.
עוברים להכנת הסיר: בסיר עמוק ורחב מטגנים את הבצל עד זהוב קל, יחד עם השום הפרוס, מוסיפים את התמרים החצויים והצנוברים ומטגנים יחד, מוסיפים את הפריקה המסוננת. במידה שנשאר לכם מהמלית אפשר להוסיף. מתבלים וממשיכים לטגן על אש בינונית עוד כ־20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מורחים את העוף בתערובת השמן והאריסה ומניחים במרכז הסיר כשהחזה כלפי מעלה. מוסיפים את המים הרותחים, ולאחר כ־25 דקות כהשנוזלים נספגו מניחים את רבעי התפוחים ואת אשכול התמרים הלחים מסביב בצורה יפה. משמנים בתערובת או במעט שמן זית ומלח גס.
מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף מעל ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־140 מעלות לחצי שעה, מורידים ל־110 מעלות וממשיכים לעוד כשעה וחצי.
מסירים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב של גריל ו־150 מעלות וממשיכים עוד כ־20 דקות או עד להשחמה יפה.
בהגשה כדאי לפזר גרגירי רימון. מוסיף יופי וחגיגיות וגם טעמים.
† הטבעוניים יכולים לוותר על העוף ולהחליף במרכז בחתיכת דלעת יפה, משומנת בתערובת של שמן הזית והפפריקה. ייתכן שהזמנים יתקצרו, תלוי בסוג הדלעת, שאמורה לצאת רכה, עסיסית ושחומה.