גם השבוע הסומק הוא אורח הכבוד שלי, והפעם מענה לצמחונים עם הפאטייר, מאפה עשיר בשמן זית, ממולא בתרד, בצל וסומק.
3 צפייה בגלריה
פאטייר תרד וסומק
פאטייר תרד וסומק
פאטייר תרד וסומק
(צילום פרטי)
בחרתי בבצק עשיר שאני אוהב, בצק שמרים עם שמן זית וחלב שלא דורש המתנות ותפיחות מרובות, וכאלה אני אוהב. אפשר לשחק מעט עם הבצק, להעשיר אותו בחלב או ביוגורט, אבל אפשר להמיר במים.
קראו גם:
מתקבלים משולשים רכים וטעימים עם טעם של טבע ואדמה, אולי עוד אופציה לאוזני המן פיקנטיים ומיוחדים. מאוד מתאים להכין גם סלט של חסה ופלחי תפוז ליד, לארוז בסלסילה ולצאת לאביב המבצבץ ולפריחות.

פאטייר תרד וסומק

(כ־12 מאפים גדולים)
המלית:
כ־750 גרם תרד ערבי או טורקי. אפשר גם תרד רגיל או מנגולד (רק החלק הירוק). נראה המון אבל נעלם בבישול.
2 בצלים קצוצים דק
כף וחצי סומק
מעט צ'ילי. רצוי, לא חובה, או פלפל שחור לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם
מלח
3 צפייה בגלריה
פאטייר תרד וסומק
פאטייר תרד וסומק
פאטייר תרד וסומק
(צילום פרטי)
ההכנה:
מנקים ושוטפים את התרד וחולטים בהרבה מי מלח, דקה-שתיים, לא יותר, מעבירים למסננת. קוצצים גס. מניחים בצד.
מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את התרד החלוט והקצוץ ומטגנים יחד כמה דקות, מתבלים ומניחים בצד. חשוב שהמילוי יהיה לא חם.
הבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כוס חלב (אפשר להמיר ביוגרט יווני או חציחצי) או מים
כוס שמן זית
כוס ורבע מים, בערך
כף מלח
ההכנה:
מערבבים בקערה את השמרים עם הסוכר, המים וכוס קמח. מניחים בצד כ־10 דקות (עד שהיא מקבלת חיים עם בועות קטנטנות. אם אין, לא נורא. זה יסתדר בהמשך)
מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק גמיש, מניחים בצד כרבע שעה.
מחלקים את הבצק לשניים או שלושה חלקים, מה שנוח (תלוי בשטח העבודה שלכם), מרדדים את הבצק (כחצי ס"מ) ויוצרים עיגולים שווים, כל אחד לפי טעמו, הכנתי בשני גדלים: גדול - 12 ס"מ, או קטן.
מניחים כף גדושה מתערובת התרד במרכז כל עיגול, מקפלים את השוליים למשולש וסוגרים (מהדקים) בצביטות, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מורחים בשמן זית, ומעבירים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לכרבע שעה.
3 צפייה בגלריה
סלט חסה ופלחי תפוז
סלט חסה ופלחי תפוז
סלט חסה ופלחי תפוז
(צילום פרטי)

סלט חסה ופלחי תפוז

עלי חסה שטופים ומיובשים
פלחי תפוז (פילטים) מ 3-4 תפוזים
בצל סגול, חצוי ופרוס דק
שמן זית
מעט חומץ
לימון
מלח גס
ההכנה:
כדאי להכין הכל לפני ולחבר לפני ההגשה.
אפשר לשחק ולהשביח את הסלט בעלים מכל הסוגים. הרשאד והרוקט בשיאם עכשיו, והם יוסיפו חריפות ורעננות.