עוגת פירות יבשים

2 צפייה בגלריה
עוגת פירות יבשים
עוגת פירות יבשים
עוגת פירות יבשים
(צילום: סטודיו חלי ממן)
מה צריך:
1 כוס קמח תופח
1 כוס פירות יבשים קצוצים מסוגים שונים (משמשים, שזיפים, פפאיה, אננס וכו')
2 כפות שמן
2 ביצים
כפית קינמון
1 בננה מעוכה
1/2 כוס רסק תפוחים
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר
קראו גם:
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב את הפירות היבשים עם הקמח, כך שיצפה את חתיכות הפרי מכל הכיוונים.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוספים גם את הקמח עם הפירות.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות, או עד שקיסם יוצא מהעוגה עם מעט פירורים.
אפיית יתר עלולה לייבש את העוגה.
מצננים את העוגה ופורסים ל-10 פרוסות.
המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
2 צפייה בגלריה
עוגיות אגוזי לוז
עוגיות אגוזי לוז
עוגיות אגוזי לוז
(צילום: סטודיו Teka)

עוגיות אגוזי לוז

מה צריך:
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
150 גרם אגוזי לוז טחונים / קמח אגוזי לוז
300 גרם קמח מלא
50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
5 גרם סודה לשתייה
2 גרם מלח
2 גרם תמצית וניל
קישוט (לא חובה)
100 גרם שוקולד מריר (75%)
חתיכות אגוזי לוז מצופות קרמל
איך מכינים:
מערבבים חמאה מומסת וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים היבשים בעדינות ואת אגוזי הלוז הקצוצים בסוף.
לאחר קבלת תערובת אחידה, יוצרים עם הבצק כדורים קטנים באותו הגודל ומעצבים את העוגיות תוך שיטוח על תבנית תנור עם נייר אפייה.
אופים בחום של 180 מעלות או עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים בצד לצינון.
לקישוט העוגיות ממיסים שוקולד מריר על אדי מים רותחים, טובלים חצי מכל עוגיה, מניחים שוב על נייר פרגמנט, מוסיפים כמה חתיכות אגוזי לוז למעלה ונותנים לעוגיות להתקרר.
אפשר להחליף אגוזי לוז בסוג אגוזים אחר.
כדאי להוסיף תבלינים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר או ציפורן לתערובת לפי הטעם.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה