שבלולי ממולאים של עלי כרוב ועלי מנגולד על מצע של עגבניות, שום, נענע ושעועית ירוקה.
5 צפייה בגלריה
שבלולי עלי כרוב ומנגולד בתנור
שבלולי עלי כרוב ומנגולד בתנור
שבלולי עלי כרוב ומנגולד בתנור
(צילום פרטי)
כל זה נכנס לתבנית אחת שנכנסת לתנור. זה קל, אבל דורש סבלנות והקפדה על השלבים. בסוף יתקבל תענוג גדול בתבנית אחת, וזו עוד שיטה להכין ממולאים וליהנות.

5 צפייה בגלריה
פרוסות עגבניות בשכבה אחת
פרוסות עגבניות בשכבה אחת
פרוסות עגבניות בשכבה אחת
(צילום פרטי)

שבלולי עלי כרוב ומנגולד בתנור


כרוב בינוני, עדיף מהזן השטוח
כ־12-10 עלי מנגולד
כ־6 עגבניות, לפרוס פרוסות עבות לרוחב
6 שיני שום מעוכות
כ־7-6 גבעולי נענע, רק העלים
שעועית ירוקה נקייה מקצוות, חתוכה לאורך לרבעים
4-3 כפות שמן זית
מעט מלח גס
גרגירי רימון בהגשה (לא חובה)

5 צפייה בגלריה
שעועית ירוקה מעל מצע העגבניות
שעועית ירוקה מעל מצע העגבניות
שעועית ירוקה מעל מצע העגבניות
(צילום פרטי)

למלית:
600 גרם בשר טחון
כוס אורז
בצל גדול, קצוץ דק
חצי חבילת פטרוזיליה
כף גדושה רסק עגבניות
כף רכז רימונים
כף כוסברה יבשה טחונה
כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן

5 צפייה בגלריה
מגלגלים עד שנוצר גליל מאורך ומלפפים לשבלול
מגלגלים עד שנוצר גליל מאורך ומלפפים לשבלול
מגלגלים עד שנוצר גליל מאורך ומלפפים לשבלול
(צילום פרטי)

הרוטב:
בצל קצוץ דק
2 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום, פרוס דק
כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
2 כפות רכז רימונים
2 כפיות מלח
3 כוסות מים רותחים

5 צפייה בגלריה
שבלולי עלי כרוב ומנגולד בתנור
שבלולי עלי כרוב ומנגולד בתנור
שבלולי עלי כרוב ומנגולד בתנור
(צילום פרטי)

ההכנה:
חולטים את הכרוב בהרבה מים רותחים וכף מלח חליטה עדינה כ־6-5 דקות, מעבירים למסננת, מצננים מעט ומפרקים את הראש לעלים.
מסירים את העורקים העבים מהמרכז, מניחים בצד על מסננת.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים וכף מלח, מוציאים אחרי כדקה ומעבירים לצינון בקערה עם מי קרח ומשם למסננת.
מסירים את הגבעולים והעורק המרכזי של כל עלה. מתקבל עלה חצוי לשניים לאורך.
מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה, מניחים בצד.
משמנים תבנית חסינת חום, מרפדים בפרוסות עגבניות בשכבה אחת, מפזרים מעט מלח גס, יוצקים כ־4-3 כפות שמן זית, מפזרים מעל את שיני השום ועלי הנענע ומעל הכל שעועית ירוקה בשכבה אחידה.
מילוי השבלולים: מניחים עלה שלם על משטח עבודה, מוסיפים מעט מהמלית לכל אורך העלה, ומגלגלים עד שנוצר גליל מאורך ומלפפים לשבלול.
מסדרים את כל השבלולים בתבנית מעל שכבת השעועית הירוקה כשהם חופפים וצמודים זה לזה.
הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את השום הפרוס וממשיכים לטגן עוד כ־5 דקות.
מוסיפים את הרסק והתבלינים ומיד את המים הרותחים.

קראו גם:

מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.
אפשר להוסיף מעט צ'ילי גרוס ומיץ מחצי לימון.
יוצקים על הממולאים בתבנית. חשוב שהרוטב יגיע לכולם. אפשר להבריש עם מברשת.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ־20 דקות, מסירים את הנייר וממשיכים עוד כחצי שעה.