לכבוד מסיק הזיתים בחרתי להכין סיר של קציצות בשר עם זיתים, מתכון מהמטבח המרוקאי שלקחתי מאחותי מירל'ה, שאימצה אותו מחמותה, סבתא עליזה היקרה ז"ל, בשלנית מופלאה ששני ניניה נלחמים עכשיו בחזית.
וכשהלב והמחשבות כל הזמן איתם והחיילים כולם, אני בטוח שגם סבתא עליזה עוטפת מעל. ואנחנו זקוקים לזה.
3 צפייה בגלריה
קציצות בשר וזיתים
קציצות בשר וזיתים
קציצות בשר וזיתים
(צילום פרטי)

קציצות בשר וזיתים


החומרים לקציצות (כ־35 קציצות קטנות):
750 גרם בשר טחון
2 בצלים מגוררים וסחוטים
חצי חבילת כוסברה קצוצה
2 פרוסות לחם ללא הקרום, רטובות וסחוטות
2 כפות פירורי לחם
ביצה
3 שיני שום כתושות
2 כפיות תבלין מרוקאי לקציצות (לקאמה)
כפית פלפל שחור
מלח

3 צפייה בגלריה
מתכון מהמטבח המרוקאי
מתכון מהמטבח המרוקאי
מתכון מהמטבח המרוקאי
(צילום פרטי)

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה, לשים היטב ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
יוצרים קציצות עגולות. אחותי וסבתא עליזה מקפידות על קציצות קטנטנות בגודל של זיתים. אני ויתרתי הפעם. הסבלנות בימים אלה ברכבת הרים.
מטגנים טיגון קצר ומעבירים למגש עם נייר סופג. אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס אותן ישר למחבת או לסגור בתנור שחומם מראש על 180 לכ־20 דקות.
הזיתים:
כחצי קילו זיתים שבורים מהזן הירוק הענק (מתאימים לבישול), מגולענים
ליטר וחצי מים רותחים
ההכנה:
מבשלים את הזיתים המגולענים במים רותחים כ־6 דקות ברתיחה בינונית, מסננים, שומרים בצד.

קראו גם:

החומרים לרוטב:
פלפל חריף חתוך ל־3. אני מאוד אוהב חריף, אבל אפשר להסיר את הגרעינים כדי להרגיע חריפות, או לוותר ולהחליף בפלפל גמבה חתוך לרצועות (ואפשר גם וגם. זה מעשיר את הרוטב)
חצי חבילה כוסברה קצוצה
8 שיני שום חצויות לאורך
קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2-1 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית שטוחה כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כשליש כוס שמן לטיגון
כוס מים רותחים

3 צפייה בגלריה
קציצות בשר וזיתים
קציצות בשר וזיתים
קציצות בשר וזיתים
(צילום פרטי)

ההכנה:
בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן, מוסיפים את הפלפל הטרי ומטגנים כ־4-3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הרסק, העגבניות המרוסקות, התבלינים והמים הרותחים וממשיכים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הזיתים המסוננים והכוסברה הקצוצה, טועמים ומשפרים טעמים. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מים רותחים. מנמיכים אש, וממשיכים עוד כ־25 דקות עם מכסה.
מוסיפים את הקציצות, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש, וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עם מכסה.