מרק בשר עם גרגירי חומוס קלופים ומנגולד הוא מרק שאני מאוד אוהב. זה 'מרק של אמא'. בדרך כלל אני מכין אותו עם העננות הראשונה או הגשם הראשון, והוא ממשיך להוביל אותי כל החורף, כשלצידו אורז לבן וסחוג ירוק טרי.
2 צפייה בגלריה
מרק לסעודה מפסקת
מרק לסעודה מפסקת
מרק לסעודה מפסקת
(צילום: פרטי)
בחרתי בו השבוע לקראת יום כיפור, כי זה יכול להתאים לארוחה מפסקת - מרק עם גוף והמון ירוק, ויש בו משהו ממלא ומנחם לשעות רבות.

מרק בשר, חומוס ומנגולד


החומרים:
קילו בשר שריר או כתף מרכזי
2 פרוסות עצם מוח עבות
3 כוסות חומוס, מושרה ללילה
3-2 חבילות עלי מנגולד – מפרידים בין הירוק לחלק הלבן של הגבעולים
3 בצלים חצויים ופרוסים
2 כפיות שטוחות פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
מלח
שמן לטיגון
3-2 ליטר מים רותחים

2 צפייה בגלריה
מרק לסעודה מפסקת
מרק לסעודה מפסקת
קיצוץ עלי המנגולד
(צילום: פרטי)

קראו גם:

ההכנה:
מתחילים עם החומוס. משרים את החומוס ללילה עם הרבה מים וחצי כפית סודה לשתייה. למחרת מחליפים מים ומבשלים כחצי שעה, מצננים ומקלפים. אפשר לוותר על השלב הזה, אבל כדי לקבל מרק מושקע ומעודן שווה להשקיע. הרבה יותר כיף לאכול כשהגרגירים קלופים. זה מאוד מרכך ומקליל את המרק. את החומוס הקלוף שומרים בצד. אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר בקופסה סגורה.
חותכים את הבשר לקוביות גדולות או קטנות, מה שאוהבים. שוטפים את העצמות ומניחים בצד.
בסיר עמוק מטגנים את הבצל הפרוס עד שקוף, מוסיפים את גבעולי המנגולד, את החלק הלבן שקצוץ גס, ומטגנים יחד כ־10 דקות.
מגבירים לאש הכי גבוהה ומוסיפים את נתחי הבשר וסוגרים יפה מכל הצדדים, מוסיפים את העצמות ומטגנים מכל הצדדים.
מוסיפים את החומוס הקלוף ואת המים הרותחים (כ־3 ליטר), מביאים לרתיחה עדינה, מסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול.
מתבלים את המרק, טועמים, משפרים טעמים, וממשיכים בבישול על אש קטנה עוד כשעתיים וחצי-שלוש, תלוי בבשר.
קוצצים את עלי המנגולד, החלק הירוק, לרצועות ומוסיפים למרק, מביאים לרתיחה עדינה, ומבשלים על אש נמוכה יחד עוד כ־45 דקות עד שעה על רתיחה עדינה.