לאנשים שייחשפו לתכני העונה החדשה בהיכל התרבות ראשון לציון ע"ש מאיר ניצן, אין מושג מה התרחש מאחורי הקלעים בחודשים הארוכים מרגע שהחלה להתבשל ועד שיצאה לאור.
"מדובר בימים ולילות של מחשבה מעמיקה ובעבודה של המון גורמים, שחיים ונושמים תרבות מהלב והנשמה", אומרת טלי צ'רנר, מנהלת חטיבת תרבות בחברה העירונית. "כיוון שאנחנו נחושים להביא את ההצגות לראשון לציון ממש בסמוך לצאתן בתיאטראות הרפרטואריים, נדרש מאתנו אומץ – לרכוש את ההצגות על הנייר, עוד לפני שעלו על הבמות".
איך רוכשים הצגה 'על הנייר'?
"אנחנו הולכים לחדרי חזרות, ממששים את הדופק ועושים עבודת עומק אמיתית. המטרה היא לזהות את ההצגות האיכותיות והמתאימות ביותר לקהל שלנו ולהביא אותן במקביל לעלייתן".
למה התזמון והמהירות חשובים?
"חשוב לנו לייצר אלטרנטיבה ולוודא שהמנויים מקבלים את ההצגות חמות מהתנור מבלי שיצטרכו להתניע את הרכב, לנסוע בפקקים ולחפש חנייה בתל אביב. אנחנו רואים בזה חלק מהתפקיד שלנו כתיאטרון הבית שלהם".
גם אחרי שהתכנים הוגדרו, ערב רב של בעלי תפקידים נכנס לפעולה. "יח"צ, דיגיטל, קמפיינים, בילבורדים, שילוט על גשרים, חשוב לנו להיות נוכחים בכל מקום ולהגיע לכל הקהלים ולכל הגילאים", אומרת צ'רנר.
קראו גם:
מה התמהיל המנצח עבור הראשל"צים?
"תכנים שמאתגרים את הדעת ומניחים את הדעת ותמהיל שמציע תרבות שמתכתבת עם החיים, לצד התקופה בה אנו חיים ולא במנותק ממנה.
"בין ההפקות הבולטות העונה שובצו "הערת שוליים", עיבוד תיאטרלי מעורר מחשבה ובלתי מתפשר לסרטו של יוסף סידר, לצד "אור לגויים" שכתב דניאל לפין, המאפשר אתנחתא קומית בכיכובו של קושניר;
"נוסבאום במחזה הביכורים "משכנתא" וקלאסיקות על זמניות כמו "הגשרים של מחוז מדיסון";
"הסדרה בניהולו של המנצח גיל שוחט תמשיך לעשות כבוד למשוררים העבריים הגדולים, כמו אהוד מנור ויהונתן גפן; יש לנו סרטים בהקרנת טרום בכורה; "סדרת הנוסטלגיה" מחממת את הלב עם מחוות מוזיקליות שחוזרות לאחור במנהרת הזמן;
"למשפחות הכנו חוויה עוטפת בסדרת "הצגה פעילה" לילדים, עם מתחם יצירה ומשחקים טרם הצפייה בהצגות כמו "אבא עושה בושות" ו"כראמל 3", וכמובן, ה"תה אטרון" שהפך לשיחת העיר, סדרה שמתחילה במינגלינג של בני הגיל השלישי עם תה ועוגיות וממשיכה בשיח מקדים עם יוצר לקראת ההצגה. לאור הביקוש, הכפלנו את הסדרה הזו וגם הפכנו מודל לחיקוי להיכלים נוספים, שאימצו את הרעיון שלנו".