אלברט איינשטיין אמר: "השקפתי היא שסגנון החיים הצמחוני, בהשפעתו הכללית על מזגו הפיזי של האדם, יביא את התועלת הגדולה ביותר לאנושות כולה".
אז למי שלא יודע: אני צמחונית.
לא טבעונית כי על מוצרי חלב אני עוד לא מסוגלת לוותר.
החלטתי לעשות את זה מתוך אהבתי לבעלי חיים ולנוכח המחשבה, שהאדם צריך ויכול לחיות גם בלי בשר ועדיין להיות בריא ומאושר.
בריא זה עניין תזונתי אבל אושר זה שלב אחר לגמרי.
בכל החלטה יש קשיים. אחד הקשיים שלי בלהיות צמחונית הוא שהתגעגעתי להמבורגר.
כן, אותה קציצה צלויה בתוך לחמנייה פריכה, ואם נוסיף לה צ׳יפס, מיונז קטשופ - אני בכלל בעננים.
לא סטייק, לא צלעות, פשוט המבורגר!
השבוע ישבתי במקום חדש בעיר, ג׳אנג׳ו, של השף טום אביב. לראשונה טעמתי המבורגר טבעוני שעשוי מביונד מיט, תחליף בשר שטעמו היה כמעט זהה לטעם הבשר אליו ערגתי כל כך מאז שהפכתי לצמחונית.
יחד עם הצ׳יפס המושלם, המיונז והקטשופ הרגשתי לרגע שזה הדבר האמיתי, וכמו שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים, כך גם האושר.
הייתה תחושה נהדרת בלאכול שוב את הגילטי פלז׳ר הזה. אין ספק שהרבה מים עברו באגמון שלנו מאז שוויתרתי על בשר, והיום יש כל כך הרבה תחליפים ראויים לבשר עד שלא מרגישים את ההבדל בכלל.
אגב, מסעדת "ג׳אנג׳ו" היא מסעדת המבורגרים חדשה בעיר שהחליפה את "פרצ׳סקה בעיר" המיתולוגית ברחוב משה בקר 11 ברובע שלנו.
אני חייבת לציין שמאז מסעדת ה"מיטבול", לא הייתה בראשון מסעדת המבורגרי שף ברמה כזו, כפי שטענה השותפה הקרניבורית שלי לארוחה. היא נהנתה מהמבורגר פיקנטי וליקקה את האצבעות.
על צמחונות אני נותנת לכם את ההחלטה, אבל אם בא לכם המבורגר מעולה, בשרי או לא, באווירת בר תל אביבי, אני ממליצה בחום.
עדי זהר, פעילה חברתית בראשון לציון ומנהלת פורום ראשון לציון -הירוקים