בשבועות האחרונים אנחנו נעים בין תקנות ומגבלות ובין הפגנות להקפות.
בתוך הדיווחים על המבודדים, התחלואה ומצב העסקים, יש משהו שמצליח להישאר יציב: האוכל.
קודם טייק אוואי ואז תנועה מתמדתקודם טייק אוואי ואז תנועה מתמדת
קודם טייק אוואי ואז תנועה מתמדת
(צילום פרטי)
כן, גם בימים שבהם השמחה קצת רחוקה מאיתנו, אוכל טעים הוא הדבר שבכל זה עושה אותי תמיד מאושרת.
אז מה אני אוהבת לאכול?
קראו גם:
סלמון, טונה, ניוקי, פסטה בכל הסוגים והרטבים. ירקות מכל הסוגים - חמים וקרים.
שוקולד, במבה, ביסלי, גבינות קשות ורכות, טחינה גולמית וחומוס.
כל הווריאציות האפשריות של תפוחי האדמה - אפוי בתנור, על האש, צ׳יפס ופירה.
וגם שקשוקה, חביתות, לחמים, מוקפץ, סושי, ובקיצור: כמעט הכל חוץ מבשר.
אז איך שורדים ימים ארוכים בבית, בסגר, ואוכלים בשמחה בלי להשמין יותר מדי?
ארוחה ביתית בימי הסגרארוחה ביתית בימי הסגר
ארוחה ביתית בימי הסגר
(צילום פרטי)
הפתרון: תנועה מתמדת.
זהו זמן טוב לנקות את הבית: את הרצפה, החלונות, הארונות, המרפסת, לאבק את הווילונות ואת המזנון.
מדובר בשריפת קלוריות פרודוקטיבית לגמרי.
וגם בין לבין לצאת להליכות ארוכות תוך הקפדה על חוקי הבריאות, וכמה שיותר זמן יותר טוב.
זה זמן טוב לשאוף אוויר, לנקות את הראש ולחזור הביתה עם כוחות מחודשים.
לא לשכוח לא להשתמש במעלית. עלייה ברגל תורמת אף היא לכושר.
למתקדמים, ניתן גם לעשות תרגילי בטן ויוגה בבית. מי שלא מכיר, ניתן לחפש ולמצוא בגוגל תוך שניות.
אז הנה המחשה של שתי ארוחות, אחת של טייק אוואי, כריכים טעימים וצ׳יפס שהגיעו מ״רק ככה״.
והשנייה: ארוחה ביתית של סלט טונה, ביצה קשה, טחינה גולמית ובורקס, שאמי האחת והיחידה הכינה לבד.
אז לא משנה אם אתם מזמינים או מכינים, העיקר: שמרו על נפש בריאה בגוף בריא.
המשיכו ליהנות מאוכל, עשיר ככל שיהיה, אבל שלבו כמה שיותר ספורט. זה אחד הדברים הבריאים ביותר שאנחנו יכולים לעשות עבור הגוף והנפש שלנו – במיוחד בימים האלה.
עדי זהר, פעילה חברתית בראשון לציון ומנהלת פורום ראשון לציון -הירוקים