חיי הלילה של ראשון לציון הפכו בשנים האחרונות לשם דבר. הפאבים באזור התעשייה והמסעדות המפוארות ברחוב רוטשילד החלו להוות אלטרנטיבה גם לבילויים של תל אביב. כל התנופה הזו הפסיקה בבת אחת מאז פרוץ הקורונה ועסקים רבים נאלצו להקפיא את פעילותם.
כעת, כשניתן ההיתר לשוב ולפעול, הם כבר מתרגשים לחזור לעבוד, גם אם זה אומר להקפיד על הנחיות מדוקדקות של משרד הבריאות.
פאו וואו
"לא ישנתי בלילות"
"ההתרגשות היא עצומה", מספר שי ביטר, הבעלים של מסעדת "פאו וואו" ברחוב רוטשילד. "לכבוד החזרה למסעדה עשינו שיפוצים ושדרוגים, כל מה שצריך כדי לקבל בכיף את האורחים שלנו. שבוע לפני החזרה למסעדה אני לא ישנתי, גם כי יש המון עבודה וארגונים רבים, אבל מעל הכל בגלל הפרפרים בבטן שהיו לי. חודשיים שלא עבדנו ולכן ברגע שניתנה האפשרות לחזור ולעבוד ההתרגשות הייתה גדולה. פתאום שוב הטלפון התמלא בהזמנות ואנשים התקשרו לשריין מקום. אני מקווה שכולם יחזרו לבלות כמו שהיו נוהגים לפני עידן הקורונה".
איך עברת את התקופה האחרונה?
"זה לא היה פשוט. הנזק הוא עצום. גם בכסף וגם בנפש, אבל כאדם מאמין אני נוטה להאמין שכל מה שקורה הוא לטובה ואנחנו חוזרים חזקים יותר. גם בתקופת הקורונה הראש לא הפסיק לעבוד, חשבתי על הרגע שנחזור למסעדה ומה אפשר לשנות, עשינו עבודה יסודית כולל שדרוג התפריט כדי שתהיה הפתעה טובה לאורחים שלנו ברגע שיגיעו.
"אני בעסקים האלו מגיל 18, חי את חיי הלילה מגיל צעיר וזה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי ולכן החיסרון היה עצום".
"עכשיו באמת נהיה מוגבלים עם המקום, אבל נעשה כל מה שצריך כדי לשמור על ההנחיות"
כעת, אחרי חודשיים בבית, יכול היה ביטר ליהנות מהרגע שהוא כה חיכה לו, "הצ'ייסר הראשון שאני מרים עם הסועדים, לזה הכי חיכיתי", הוא אומר, "דבר נוסף שהתגעגעתי אליו היה להתעצבן על המארחת שלא מכניסה מספיק אנשים. תמיד הייתי כועס למה היא לא מכניסה עוד כשיש מקום במסעדה. עכשיו באמת נהיה מוגבלים עם המקום, אבל נעשה כל מה שצריך כדי לשמור על ההנחיות".
ברנרד
"מתגעגע לחיבוק מהלקוחות"
אחד ממקומות הבילוי שוקקי החיים בראשון לציון הוא הברנרד, פאב-מסעדה הממוקם ברחוב רוטשילד.
גם שם ספגו מכה קשה בעקבות נגיף הקורונה ממנו הם משתקמים בימים אלו. "ההתרגשות שלנו גדולה", מספר עופר עין שי, הבעלים של המקום, "חיכינו חודשיים בדיוק לרגע הזה שבו הקהל שלנו חוזר אלינו".
לאחרונה, בעקבות ההפסקה הכפויה, מקומות רבים נאלצים לסגור או להשהות את הפעילות שלהם. לטענת עין שי, מחשבה שכזו לא חלפה בראשו אף לא לשנייה. "ממש לא חשבתי על זה. להיפך, ממש חיכיתי לקהל ולצוות שלנו שיגיע ויחזור לפעול וליהנות. היו רגעים קשים, החלק הכי קשה היה לראות את המקום, סגור אבל עכשיו, כשהלקוחות שלי נותנים לי חיבוק לפני שהם הולכים הביתה זה הגשמת הגעגוע שהיה לי".
גם הברנרד, כמו מקומות אחרים, עסקו בשבועות האחרונים בהכנות לקראת הפתיחה המחודשת, "תדרכנו את כולם בהנחיות החדשות, יצרנו ריחוק בין השולחנות, ניתנת עדיפות לישיבה בחוץ ויש הקפדה יתרה על היגיינה גם במטבח וגם בשטח המסעדה והבר".