החורף עדיין כאן ויש ימים שהאביב נראה רחוק מאוד, אבל לירקות בשווקים יש שעון משלהם.
הפלאחיות בעיר העתיקה בירושלים כבר מחזיקות צרורות של תרמילים שמנמנים של פול ירוק.
2 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
פול טרי עם ריח אדמה, שגורם לי לפנטז על המטבח והדברים שאני יכול לעשות שם עם הקסם הירוק. אז השבוע אני מגיש בשמחה תבשיל צמחוני ונהדר של פול ירוק עם שום.
בתוספת של אורז או פחמימה אחרת זו יכולה להיות ארוחה נהדרת.
פול ירוק, תבשיל צמחוני
החומרים:
קילו פול ירוק צעיר
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
8 שיני שום פרוסות
חבילת כוסברה קצוצה גס
פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
פלפל אנגלי
כורכום
מלח
3 כוסות מים רותחים
2 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
אופן ההכנה:
מתחילים בטיפול בפול. קוטמים את הקצוות ומסירים סיבים מהצדדים, חותכים ל־4-3 חלקים.
את הגדולים קולפים, מעבירים לקערה, מכסים במים ובמיץ מלימון אחד ומשהים כשעה.
בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקוף.
מוסיפים את השום ומטגנים יחד עוד כשלוש דקות.
מסננים את הפול שהשרינו במים ולימון ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב ומטגנים יחד כחמש דקות.
מוסיפים את הנוזלים, מתבלים ומפזרים מעל את הכוסברה.
כעת מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה.
אפשר גם: להשתמש בציר עוף או בשר במקום המים הרותחים.