ברוב עוונותיי כקונדיטורית זה בעצם הסוג היחיד של העוגות שאני אוהבת. אני לא אוהבת קרמים או מוסים - אבל מאוהבת עד כלות בשמרים. ההכנה, הציפייה, הריח, התפיחה והטעם לא שווים לשום דבר אחר. שמרים בעיני זה בית.
את העוגה המדהימה הזאת הכנתי ביום שישי אפרורי וסוער. יום שישי שרציתי לפנק את בני הבית. הריח והביצוע עלו על כל דימיון והזכירו לי יום גשום במיוחד, בשדה התעופה בפיניקס בקונקשן לסן פרנסיסקו. ריח הקינמון הציף את השדה, על זה נאמר, ללכת בעקבות הריח…
סטיקי באנז
12 לחמניות – תבנית עגולה 28
2 צפייה בגלריה
סטיקי באנז. צילום: אלונה זוהר
סטיקי באנז. צילום: אלונה זוהר
סטיקי באנז. צילום: אלונה זוהר
מה צריך?
לבצק:
1/2 ק”ג קמח עם שמרים (או חצי שקית שמרית וחצי ק”ג קמח)
3/4 כוס (175 מ”ל) חלב
1 כף (10 גרם) סוכר
85 גרם חמאה רכה
4 חלמונים
1 ביצה
1 כפית מלח
לקרמל:
100 גרם חמאה
3/4 כוס (145 גרם) סוכר חום
3/4 כוס (175 מ”ל) שמנת מתוקה
1/3 כוס (110 גרם) דבש
1/4 כפית מלח גס
למילוי:
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
2כפות (25 גרם) סוכר לבן
1כפית קינמון
20 גרם חמאה מומסת
1.5 כוסות אגוזי פקאן קלויים קצוצים (מחולק ל3/4 ורבע) – לקלות בתנור
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
איך מכינים?
לבצק: לשים בקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק ולעבד עם וו הלישה עד קבלת בצק אחיד, נעים למגע שנפרד מדפנות הקערה. להניח במקום חמים לתפיחה, עד הכפלת גודל הבצק.
למילוי: לערבב את הסוכרים עם הקינמון.
לקרמל: לשים את כל המצרכים בסיר קטן ולבשל עד קבלת קרמל – נראה כמו טופי בצבע ענברי. זה לוקח 5-7 דקות בערך. לצקת את הקרמל לתבנית אפיה ולפזר עליו 1/2 כוס פקאן קלוי קצוץ.
לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל 45 על 20 בערך. למרוח אותו בחמאה ולפזר מעל את הסוכר ומעל הסוכר לפזר את הפקאן הקלוי. לפזר מלח גס ולסגור את הבצק לצורת רולדה.
לחלק את הרולדה ל 12 חלקים שווים ולהניח כל חלק בתבנית על הקרמל עם האגוזים. לשים במרווח האחד מהשני.
2 צפייה בגלריה
סטיקי באנז. צילום: אלונה זוהר
סטיקי באנז. צילום: אלונה זוהר
סטיקי באנז. צילום: אלונה זוהר
להניח את התבנית במקום חמים מכוסה לשעה-שעתיים עד שייתפח מעט (תלוי במזג האוויר).
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות. אם זה נראה זהוב מדי והחלק האמצעי לא נראה מוכן, לכסות ברדיד אלומניום ולהמשיך לאפות.
להוציא מהתנור ולהמתין 2-3 דקות. להפוך על צלחת הגשה (לא להמתין יותר כי לא יהיה ניתן לחלץ את המאפה מהתבנית).
לאכול חם, אם מתקרר לחמם את המאפה לפני האכילה.
אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.