כשכל כך חם בחוץ, כולנו מחפשים שיטות קלות להכנה מהירה של מנות בריאות.
אז הכנתי לכם בדיוק מנה כזאת: יש בה שפע של ויטמינים ומינרלים, היא מצטיינת בקלילות המתאימה לימי הקיץ וגם נראית מרשימה כשמגישים אותה, בגלל יופיים של הדלועים.
קראו גם:
דלעת ערמונים במילוי עדשיםדלעת ערמונים במילוי עדשים
דלעת ערמונים במילוי עדשים
(צילום: ענת לשם)

דלעת ערמונים במילוי בעדשים

החומרים
חמש יחידות של דלעת ערמונים בגודל בינוני, חצויות ומנוקות מגרעינים
כוס נבטוטי עדשים
1 בצל ענקי
2 שיני שום
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
כמון
כורכום
מלח
להגשה: רוטב טחינה עם המוווווון לימון
ההכנה:
מורחים את חצאי הדלועים מבפנים במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
מחממים מחבת או סיר, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף
מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים
אחרי כשתי דקות מוסיפים את העדשים הנבוטים, מערבבים ומבשלים עוד כעשר דקות תוך ערבוב מדי פעם
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכבים את האש.
אחרי שהתערובת עומדת כמה דקות מוציאים מהתנור את הדלועים, ממלאים, וממשיכים באפייה עוד כחצי שעה, או עד להתרככות.
מזליפים מעל טחינה לימונית ומגישים.
בתאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. חפשו אותי בפייסבוק