קישואים הם חומר גלם מאוד מגוון, ובקיץ אני משתמשת בו המון.
2 צפייה בגלריה
קישואים
קישואים
קישואים
(צילום: shutterstock)
הקישוא משתייך למשפחת הדלועים ומקורו באמריקה. הוא מכיל שפע סיבים, בעיקר מסיסים, ומגוון ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
קראו גם:
הוא לא כבד כמו השורשים החורפיים, אבל הוא עדיין מאפשר לנו בישולים עם אופי מעט כבד יותר ומתאים אותם בכך לקיץ.
פשטידות, לביבות, נזידים, פסטה נאה, בתנור, וכמובן - ממולאים.
אז נכון, ממולאים זה קצת יותר השקעה, אבל לגמרי שווה את זה.
בואו נודה על האמת: ממולאים ברוטב זאת לא מנה פוטוגנית, אבל מבטיחה לכם שהיא טעימה רצח.

קישואים ממולאים בעדשים חומות

מה צריך?
כשישה קישואים מתאימים למילוי מרוקנים מתוכן (שומרים את התוכן)
2 בצלים קצוצים דק
כוס עדשים חומות מונבטות
חופן שמיר קצוץ דק
1/3 כפית כורכום
1/3 כפית בהרט
1/4 כפית כמון
כפית מלח
שמן זית
כחצי ליטר רוטב עגבניות, עדיף ביתי
2 צפייה בגלריה
קישואים ממולאים בעדשים חומות
קישואים ממולאים בעדשים חומות
קישואים ממולאים בעדשים חומות
(צילום: ענת לשם)
מה עושים?
מחממים במחבת גדולה או סיר את הרוטב
במחבת אחרת מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב
משאירים כמה חתיכות תוכן על מנת לסגור את פתח הקישואים, את השאר קוצצים ומוסיפים למחבת
מערבבים ומבשלים כדקה נוספת
מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים היטב
מבשלים כמה דקות
מוסיפים את השמיר, מערבבים ומורידים מהאש
ממלאים את הקישואים בעדשים, סוגרים עם חתיכת קישוא ששמרנו, מניחים בתוך הרוטב (אם נשאר מילוי פשוט מוסיפים אותו לרוטב) ומבשלים כחצי שעה או עד שהקישואים מתרככים.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק