תולדות המעורב הירושלמי. לפני יובל שנים נכחתי במפגש חמארה שניהלו שניים מהשכונה - גדעון אמיגה וחיים פירו.
3 צפייה בגלריה
חשוב: פלנצ'ה טובה עם להבה חזקה
חשוב: פלנצ'ה טובה עם להבה חזקה
חשוב: פלנצ'ה טובה עם להבה חזקה
(צילום פרטי)
המקום היה קטן, זעיר אפילו, מקרר קטן, בוצ'ר ופלטה חשמלית, היום קוראים לזה פלנצ'ה.
תוך כדי שתיית אלכוהול מתמשכת נזרקו על הפלנצ'ה חלקי עוף, לבבות, טחול, כבד, חזה עוף ובצל.
קראו גם:
הכל היה ברוחב לב והפיתה בקושי הצליחה להכיל את התערובת המדהימה, שהתגבשה אט אט תוך כדי תנועה ותוספות. כך נולד המעורב הירושלמי והתור שהתארך היה לפלא ולהצלחה מסחררת. וכל השאר היסטוריה, והנה היא חוזרת.
3 צפייה בגלריה
חשוב שחומרי הגלם יהיו טריים, במיוחד חלקי פנים
חשוב שחומרי הגלם יהיו טריים, במיוחד חלקי פנים
חשוב שחומרי הגלם יהיו טריים, במיוחד חלקי פנים
(צילום פרטי)
2020 מחזירה אותנו למפגשי קפסולות, לקטן והפשוט. מפגש מעורב ירושלמי הוא בדיוק כזה ומתאים מאוד לימי החנוכה.
חשוב שחומרי הגלם יהיו טריים ומטופלים באהבה ובתשומת לב. חשוב שתהיה פלנצ'ה טובה עם להבה חזקה, פיתות ותוספות.
מתחילים בפיתה ומשאירים מקום לסופגניות שבדרך.
כמה טיפים להצלחה:
חשוב שחומרי הגלם יהיו טריים, במיוחד חלקי פנים.
תבלינים - טריים, רעננים, ולא עייפים ודהויים שנשכחו על המדפים. המקפידים קולים מעט על מחבת חמה וטוחנים במקום, השקעה משתלמת. אין דומה תיבול טרי לתיבול עייף, ובייחוד במעורב ירושלמי כהלכתו.
כדאי לדאוג לפלנצ'ה טובה או למחבת איכותית, רחבה ופתוחה, עם פיזור חום טוב וחזק.
הכינו הכל מראש, מסודר ונגיש, ותיהנו מהעשייה והמפגש. חג שמח.
3 צפייה בגלריה
מעורב ירושלמי
מעורב ירושלמי
מעורב ירושלמי
(צילום פרטי)

מעורב ירושלמי

(8-6 מנות)
400 גרם חזה עוף
400 גרם כבד עוף
300 גרם לבבות
200 גרם טחול
400 גרם בשר בקר, רצועות דקות - כדאי אנטריקוט
7 בצלים חצויים ופרוסים
שמן
התבלינים:
2 כפות פלפל אנגלי
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות הל
כוסברה יבשה
קמצוץ כמון
קמצוץ צ'ילי (לא חובה)
אופן ההכנה:
מתחילים עם התבלינים, מערבבים ומניחים בצד. אם נשאר שומרים בצנצנת. מתאים להמון תבשילים.
מנקים את חלקי העוף, את הלבבות חוצים, שוטפים ומסננים היטב.
מחלקים את כבדי העוף לשניים, מסירים גידים ושומנים. את החזה חותכים לרצועות או קוביות, גם את הבשר.
את כולם שוטפים, מסננים ומניחים בקעריות נפרדות בצד.
מחממים היטב פלנצ'ה או מחבת גדולה וכבדה, מוסיפים כ־4 כפות שמן, מוסיפים כשני חופנים של בצל פרוס ומטגנים כ־5-4 דקות.
מוסיפים מבחר בשרים, מעט מכל דבר, ומתבלים תוך כדי ערבוב.
אוהבי החריף, זה הזמן להוסיף עם הבצל פלפל חריף ירוק, חצוי או חתוך גס.
ממשיכים לערבב עוד כ־8-7 דקות. אפשר להעביר ישירות לפיתות או חצאי פיתות, או על מגש מרופד בלאפה גדולה או פיתה עיראקית עם תוספות מסביב של מלפפון כבוש, עמבה, צנון, ראשד וחריף.